VIKTIG INFORMATION IFRÅN STYRELSEN!

2010-03-02:

 

Allvaret infinner sig i Rådmansö Sportklubb och du är högst delaktig!

Vi går en tuff tid till mötes som medlemmar i en av roslagens största föreningar - Rådmansö Sportklubb. Vi står inför ett dilemma, att börja tänka på föreningens vara eller icke vara! Vi är dock inte unika i denna fråga, många andra har samma problem och flera föreningar har gått från tanke till handling och begravt det som i så många år skapat en rolig gemenskap och hjälpt ungdomar att hålla sig ifrån kriminalitet och övervikt - idrotten!  Hur skulle ett liv utan Rådmansö SK vara? Jag har extremt svårt att se ett liv utan stoltheten att bära emblemet och speciellt känslan av att vara nere på arenan - kan du se en framtid utan Rådmansö SK!?

Hur kan något sådant ske?
Det man måste vara på det klara med är att om man vill ha en idrottsförening som är en rättskapabel ideell förening, så måste det finnas en styrelse. Utan styrelse finns ingen förening i form av en juridisk person. Vi talar ofta om förtroendevalda, dvs  personer som fått förtroendet - ansvaret - att handha sysslorna i en idrottsförening.

Eftersom det är medlemmarna som utgör föreningen är det ytterst också medlemmarna som har ansvaret att se till att det finns en styrelse. Varje vuxen medlem bör någon gång åtminstone ha övervägt att själv kandidera till en förtroendepost i föreningen. Föreningen är en gemenskap för vilken alla ska känna ansvar och engagemang. Om så inte är fallet kan man utgå från att problem i föreningen snart dyker upp.

 

Min uppmaning till dig som medlem i Rådmansö sportklubb är att verka och ingå i föreningens strävan att fortsätta bedriva ideell verksamhet. Att ingå betyder inte att man är ansvarig men dock att man är delaktig! Att ställa upp för att få föreningens delar att fungera, att hjälpa till att få in sponsorer, att hjälpa till med att sköta arenans faciliteter, att bistå lagen med den hjälp som behövs.  I dagsläget är engagemanget inte tillräckligt för att hålla denna förening vid liv!  Meningen med idrottsföreningen är att människor gemensamt ska verka för det ändamål man sammanslutit sig för. Till detta hör också att var och en måste vara beredd att ta på sig det ansvar som det innebär att vara medlem i föreningen. Om så inte är fallet, brister förutsättningarna och då bör man överväga att lägga ned föreningen!

 

Vi vill att du snarast anmäler ditt intresse till Johan Ruden på mail [email protected]

el tel. 0176-44280, 070-8219771 och berättar vad du kan hjälpa till med. Vi behöver folk till styrelsen och folk som kan vara behjälpliga med allt möjligt annat!  Om inte detta sker så kanske tanken blir till en handling och Rådmansö blir en förening som inte överlevde sin

60 årsdag!!!

 

Årsmöte kommer att hållas Tisdag 16 Mars Kl. 19.00 på Rådmansö Schakt Arena.

Välkomna !!

Med vänliga hälsningar

Styrelsen i Rådmansö SK

Gm Tomas Johansson, fortfarande Ordförande.

RSS 2.0