Rådmansö SK - Upplands Ekeby IF

Ska jag vara helt ärlig så kommer jag inte ihåg så mycket av den här matchen, kan ju bero på att jag själv inte spelade men jag ska göra ett försök till referat ialla fall.

Våran laguppställning denna match var följande:

Pettsson            Erika

Fadde      Anniz      Annelie      Honken

Matte       Sandra      Jessica        Soffan


Syrran



Domarn blåser igång matchen och vi börjar väldigt bra, vi vågar hålla i bollen och ha lite tålamod. Det är vi som har den största pressen i början av matchen och det ger även utdelning, Anniz slår ett inlägg som tar i ribban och studsar ut till Erika som säkert sätter bollen i mål, sååå skönt!
Vi fortsätter våran press uppåt i banan men Ekeby börjar jobba sig in i matchen och har några hyffsade lägen, men syrran gör det bra i målet och tar allt! 
Tack vare vår press så får vi även utdelning, ett inlägg från höger kanten som pettsson snyggt lägger in i mål på volley!

Sen händer det något, vi blir lite bekväma och låter Ekeby ha bollen mer och mer, vilket resulterar i 2-1 precis innan halvtidsvilan.

I andra halvlek är det som ett helt annat lag kommer ut på plan, vi låter Ekeby göra lite som dom vill på plan, vart tog viljan och kämparglöden vägen? Ekeby gör 2-2 lite turlig, ett löst skott som tar på sandra och ställer helt syrran i målet. Efter det tycker jag att vi reser oss lite och börjar spela igen, men bara för en stund för Ekeby gör 3-2 på vad som ser ut från sidan ett misslyckat inlägg som letar sig över syrran och in i bortre hörnet. 

Efter det tycker jag att matchen böljar lite fram och tillbaka och båda lagen börjar se lite trötta ut. 
Vi på sidan sidan tycker att det är dags att vi får lite flyt med oss nångång och sagt och gjort, när det är ca 4min kvar av matchen så lägger Anniz in bollen mot mål, och jag vet inte vad deras målvakt gör för det ser ut som bollen går i slowmotion in i mål. 
Äntligen!! 

Sen var de det där med flyt ja, när vi gjort vårat 3-3 mål så är det kanske 2min kvar av matchen, men ändå låter vi en boll slås från mitten på deras enda spelare som är kvar uppe, och vad gör hon, jo mål 3-4 var ett faktum, efter det blåser domarn av matchen!

Det här var den tyngsta förlusten i år, just eftersom vi faktiskt förlorade förra mötet med 5-0 och nu visar att vi faktiskt kan spela underbart bra fotboll när allt stämmer. 
Den här matchen var våran, men vad är det som händer, varför tappar vi vårat spel?
Vi måste lära oss att inte hänga med huvet när vi ligger under, det är bara att bita ihop och köra, det är ingen annan som gör jobbet åt dig, kom ihåg det!!


#10
 


IFK Mariehamn - Rådmansö SK

Vi hade samling kl 07.30 vid hangaren för avfärd mot Kapellskär för att ta oss över till Mariehamn
Vad jag kommer ihåg av hemma mötet mot dom så var dom väldigt tekniskt duktiga och spelade sig igenom till avslut så vi bestämde oss för att spela 4-3-3 för första gången från start.

Startelvan var följande:

Honken             Erika                  Matte

Anniz          Chippen

Sandra

Pettsson         Myggan   Jessica        Soffan
                         

Syrran



Första halvlek startar vi otroligt bra, det var full fart från början och Mariehamn blev nog lite tagna på sängen, för deras spel funkade inte alls dom första minuterna. Det är även vi som tar ledningen i matchen efter en hörna av Chippen så "rumpar" Anniz in bollen, såå skönt att få ett tidigt mål! Efter det kommer Mariehamn in mer och mer i matchen och gör även 1-1 efter en snygg genomstickare till deras forward som rundar syrran i målet och lägger in bollen i bortre hörnet.

Vi tar åter tag i spelet och skapar några anfall, men dom saknar det där lilla sista. Vi får ytterliggare en hörna när det är ca 20 min kvar av halvleken, Anniz slår hörnan som Erika nickar snyggt i i vänstra hörnet 2-1 till oss!
Efter det tycker jag att spelet går lite fram och tillbaka och vi blir mer och mer tvåa på bollen, vilket vi absolut inte ska vara, det ser ut som vi inte vill ha bollen. Mariehamn hinner göra 2-2 innan halvtidsvilan, som synd är ser inte domaren att det är offside men vi kan inte göra så mycket åt det. han har dömt mål.

I halvtid, som varade typ 5min, hinner vi inte riktigt bestämma om vi ska hålla kvar 4-3-3 eller gå över på 4-4-2, men när vi kommer igång med spelet så känner vi direkt att vi får gå över på 4-4-2 så det gör vi och spelet blir lite bättre försvarsmässigt men offensivt händer ingenting istället.

Efter ca 10-15 min in i andra halvlek så driver Anniz upp bollen på våran högerkant men hon kapas och blir liggande, men våran kära domare ser inte det och låter spelet fortsätta, varpå dom gör 3-2, vi säger till domaren att vi har en spelare liggandes, men han säger att han "måste ju låta anfallet gå", vilket anfall? Anniz ligger ju i deras straffområde!
Jaja vi spelar på, och domaren varken ser eller hör något under resten av matchen, eller ja, han ser ju det vi gör men inte vad dom gör! Så han låter även spelet fortgå efter att Matte blivit nermosad i gräset och deras spelare kan slå ett inlägg som det såklart blir mål på!
Den här matchen är en av de värsta jag har spelat om man ser till domarinsattsen, en normal domare hade delat ut kanske 5 gula kort till varje lag och säkert 2 röda, så fult var spelet den här matchen. Man kunde ju börja undra vad domarn egentligen gjorde på plan.'
Ett exempel: En av deras spelare spelade utan benskydd, det är rött kort direkt, men vad gör han, tittar på hennes ben och säger "jaha, oj då" och låter henne spring ut och ta på sig benskydden och komma in igen! Vilken skandal!

Visst man ska inte skylla på domaren, men i den här matchen kan jag inte låta bli, för han var riktigt bedrövlig! Mariehamn var inte överlägsna alls, hade vi inte fått så mycket emot oss, för det blev väldigt psykiskt jobbigt, så hade vi ialla fall tagit 1 poäng i den här matchen, det är jag helt övertygad om! För den viljan och den kämparglöd som vi hade HELA den här matchen är något som vi ska ta med oss till resten av matcherna och verkligen ta vara på!

Jag är riktigt stolt över vårat lag efter en sån här helg vi kämpade i 93 minuter
och visade att tillsammans är vi starka!

Jag vill även ge ett extra plus till Matilda som visar att hon är grym som back och till Sandra som puschade på hela matchen. Men som sagt HELA laget gjorde den här matchen bra!

Tack!

#10

Mariehamn nästa!

Innan vi går in på morondagens match så ska vi blicka tillbaka lite, till förra helgen, förra matchen, den mot Häverödal.
ÄNTLIGEN är ordet som kommer upp först av alla, äntligen hade vi lite tur på vår sida. Jag tänker inte skriva något referat på den matchen för jag kommer knappt ihåg nåt.

Vi fick 3 poäng efter en vinst med 2-1 där vi gör två frisparksmål och håller Häverödal på sin sida kan man säga.
Kämparviljan var så mycket bättre den här matchen och den behöver vi i alla matcher. Men som Anniz sa "Våga offra lite för att vinna" och det gjorde vi absolut med tre lårskador och ett knäckt revben kan man inte säga annat!

Nog om den matchen, nu blickar vi framåt igen.

Imorgon kl. 07.30 går bussen från hangaren som ska ta oss till Mariehamn.
Ett Mariehamn som har (iallafall resultatmässigt) sett mer mänskliga ut på sistone och vi har absolut en bra chans att ta dom! Vi gjorde en väldigt bra match mot dom hemma och kan vi bara samla ihop oss och spela som ett lag, vilket vi kan så jävla bra så kommer vi vinna den här matchen!

Så kom igen nu tjejer, ladda gärnet och putsa skorna för Mariehamn ska få känna på bra motstånd i morgon!

Kom ihåg
"Tillsammans är vi starka"

#10




Inför RSK - Häverödal

På söndag är det derby på Rådmansö Schakt Arena,
kl 13.00 blåser domaren igång matchen så kom gärna ner och stöd oss!


Träningarna denna vecka har sett väldigt bra ut, det har varit mer fart än vanligt och det bådar gott inför framtiden.

På söndag kommer Häverödal på besök och vad jag kommer ihåg om mötet i våras så är deras kämpar vilja väldigt stor. Häverödal är ett lag som har sin styrka på kanterna och eftersom dom oftast spelar 4-3-3 så kan dom dra väldigt stor nytta av kanterna men ändå ha mycket folk i mitten som kan avsluta.
För oss gäller det att få stopp på deras uppspel högt upp i banan så dom inte kan slå några bollar på kanterna och därmed tvinga in dom i mitten.


Vad gäller vårt eget spel så måste vi ha tålamod att rulla boll! Göra spelvändningar så dom får springa slut på sig, vi måste spela smart!


Som Anniz sa efter förra matchen, "våga offra något för att vinna"


Det är DET vi ska göra på söndag tjejer!


Ladda batterierna och käka taggtråd för det kommer att behövas, Häverödal är inget dålig lag, men det är inte vi heller och det ska vi visa!


#10


Möte Tisdag 18/8!

Tisdag 18/8 är det möte för hela damtruppen.
 Mötet äger rum på Rådmansö Schakt Arena. Kl. 17.45 vill vi att alla är där.
Det kommer bjudas på lite fika i form av fruktsallad. Träningen är alltså inställd denna dag men närvaro kommer att tas ändå.
Efter mötet tänkte vi ta tillfället i akt att titta på vårt kära herrlag som spelar derby mot Riala hemma på Arenan.

Så ta med dig ett härligt humör och kom ner!

#10


Inför Frösunda SK - Rådmansö SK

På söndag är det match igen och det är Frösunda som står för motståndet. Frösunda är ett lag som alltid sliter hårt i sina matcher och är väldigt fysiska, det är något som vi måste vända till våran fördel genom att 1, röra oss mer 2, snacka mer och 3, INTE klaga på domslut, låt dom hålla på med det vi ska va tysta och gilla läget!

Jag vill att alla som ska vara med på söndag laddar som ni aldrig gjort förr, för den här matchen kommer att bli jobbig, edt vet vi redan om. Så drick mycket vatten imorgon, för det har du nytta av på söndag sen!

Jag vill se ett taggat lag på söndag,
Frösunda ska få det svårt!


#10

Träningstider!

Som alla vet så har ju serien dragit igång igen och det är viktigt att ALLA kommer ner och tränar!
Kan du inte träna nån kväll så HÖR AV DIG till någon av ledarna, spelar ingen roll vilken/vem du hör av dig till!

Våra träningstider är:

Tisdagar 19.00-21.00
Torsdagar 19.00-21.00

OBSERVERA ATT MÅNDAGSTRÄNINGARNA ÄR BORTTAGNA!!!

Välkommna ner och spela lite! Ju fler vi är desto roligare är det :)

Och kom ihåg.....

"Du missar 100% av skotten du inte skjuter"!

#10


RSS 2.0