Riala-Rsk 0-2 (0-0)

Äntligen var matchen här som vi väntat på hela säsongen, derbyt mot Riala!
Vi samlades på sportcentrum 17.30 för att bege oss till Lundbyvallen i Riala.
Väl där så pumpade vi igång Rådmansö låten på stereon och var as taggade, den här matchen skulle vi bara ha!

Uppställningen denna match var följande:

Erika          Honken

Fadde       Chippen       Anniz        Matte

Annelie     Anna    Jessica       Soffan

Kalle

Uppvärmingen gick av bara farten (eller hur Anniz?)

Domarn blåser igång matchen och Riala tar kommandot direkt och har några bra uppspel men som offtast resulterar i offside eller inspark. Det kändes som vi hade bra koll på dom, det kändes aldrig farligt.
Det var ganska mycket gnäll från Rialas spelare och jag är väldigt stolt över vårat lag som inte börjar tjaffsa emot, mycket bra! Första halvlek känns mest som en transportsträcka och 0-0 kvarstår.
I pausvilan pratar vi om att få igång rörelsen mer och spela mer fotboll, inte bara tjonga!

Andra halvlek drar igång och åter igen så är det Riala som tar tag i bollen och nu känns det som dom har dragit upp ett högre tempo, för en stund ialla fall.
Efter ca 10 minuter kommer Matte loss på sin kant och sätter upp farten ner mot Rialas kortsida, hon slår ett perfekt inlägg som Chippen skarvar vidare till Honken som inte kan göra annat än att sätta bollen i mål 0-1 var ett faktum! FAN va skönt!!
Efter det försöker Riala ta sig runt mer på kanterna eftersom dom märkt att i mitten kommer dom inte igenom, där har våra mittbackar stängt igen.
Men efter 25-30 minuter av andra halvlek får Riala en straff, helt skänkt från himlen.
Deras nr. 7 tar hand om straffen och jag får den där känslan i magen att nej den här sitter inte. Mycket riktigt, Kalle gör en underbar räddning och Rialas dag blev allt tyngre, skönt för oss!
Spelet sätter igång och nu känns det som vi trycker på lite mer stärkta av Kalles räddning. Så efter ca 35 minuter av andra så får Chippen en passning på mittplan och hinner se att målvakten är långt ute och därför sattsar på långskott, vilket resulterar i 0-2!! Riktigt snyggt och sååå skönt!
Sista 10 minuterna känns som 20 och Riala jagar en reducering men den kommer aldrig och ÄNTLIGEN har vi turen på vår sida, VINST MED 2-0 MOT RIALA!!! Sug på den karamellen! Väldigt skönt inför uppehållet att få med sig en sån här seger.
Det var en riktig kämpaseger ända från dom på bänken till oss på planen och Kalle i målet gör en kanon match och jag är väldigt stolt över att få leda det här laget!

Sen måste jag säga att vi knäcker publikmässigt!
Vi är bortalaget men har mest publik på plats, det är helt underbart! Alla ni som var där och hejade fram oss till denna seger, ni förstår nog inte hur mycket et betyder att ni kommer varje match, fortsätt gärna med det för ni är GULD värda för oss! LOVE YOU ALL